tiistai 14. syyskuuta 2021

Kärsivällisyys

 

Kärsivällinen odottaminen*

 

Onko kärsivällisyyden harjoittaminen vaikeaa? Vastaus: Onhan se, koska se on usein vastoin odotuksiamme ja haluamme saada välittömiä näkyviä tuloksia. Vaatimus ”nyt ja heti” on usein turhaa toiveajattelua. Mutta jos ei muuten, niin kokemusten kautta tämänkin oppii.

Ristiriita on valmis erityisesti silloin, kun odotamme Herraa ja Hänen aikataulunsa ei vastaa meidän aikatauluamme. Tällaisissa tilanteissa on tärkeää muistaa, että emme mene vikaan, vaikka joudummekin odottamaan Häntä. Siunaukset tulevat Jumalan hyvänä aikana, kun lakkaamme turhaan hosumasta jouduttaaksemme Hänen suunnitelmiaan.

Pyydämme Herralta sitä, mitä mielestämme tarvitsemme rajallisen tietomme perusteella. Mutta Hänen ymmärryksensä on rajaton. Joskus Jumala yksinkertaisesti vastaa kielteisesti pyyntöihimme. Muissa tapauksissa Hän voi mukauttaa halumme vastaamaan Hänen omaansa. Ja joskus Hän vastaa tavalla, joka ei näytä siltä, ​​mitä pyysimme, mutta se on juuri sitä, mitä me tarvitsemme. Onko meillä nöyrä sydän, joka hyväksyy kaikkivaltiaan Isän päätökset meitä kohtaan ja tunnustaa, että Hän on aina oikeassa?

Herran kärsivällinen odottaminen vahvistaa uskoamme Häneen: Opimme lepäämään Hänen rakkaudellisessa huolenpidossaan ja hyväksymään, että kaikki, mitä Hän antaa meille, on parasta. Tämä on myös todistusta muille, jotka näkevät Hänen huolenpitonsa ja uskollisuutensa meitä kohtaan ja voivat halutessaan myös luottaa Häneen.

 

 

*1 Veisuunjohtajalle; Daavidin virsi. 2 Hartaasti minä odotin Herraa, ja hän kumartui minun puoleeni ja kuuli minun huutoni.
3 Ja hän nosti minut ylös turmion kuopasta, lokaisesta liejusta, ja asetti minun jalkani kalliolle, hän vahvisti minun askeleeni. 
4 Hän antoi minun suuhuni uuden virren, kiitoslaulun Jumalallemme. Sen näkevät monet ja pelkäävät ja turvaavat Herraan.
5 Autuas se mies, joka panee turvansa Herraan eikä käänny ylpeiden puoleen eikä niitten, jotka valheeseen eksyvät! (Ps.40:1-5)0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu