tiistai 14. syyskuuta 2021

Miten pysyn nuorena?

 

Kuinka pysyä nuorena koko elämän ajan?*

Aikakautemme, jota nyt elämme, ihannoi nuoruutta. Samalla se pelkää myös sairaalloisesti kuolemaa. (Esimerkkiä ei tarvinne tuoda julki kuluneen vuoden ajalta?) Tähän meitä on johdatettu ja siihen meidän halutaan kiinnittävän huomiomme ja ojentautuvan sen mukaan, vaikka se johtaisi tuhoisiin seurauksiin.  

Nuoruutta ylläpitäviä tuotteita on runsaasti, jotka tarjoavat parempaa terveyttä, vähemmän ryppyjä ja lisäävät energiaa. Kuitenkin ne käsittelevät ikääntymiskysymystä vain pinnallisesti. Mikään ei muuta sitä tosiasiaa, että kehomme vanhenee. Vanhahtavuus ei kuitenkaan ole väistämätöntä. Oikealla asenteella voimme olla sydämeltämme nuoria riippumatta siitä, mikä meidän ikämme on.

Tiesitkö, että tämä toteutuu viljelyn avulla?

Vastaus on yksinkertainen: Jumalakeskeinen painopiste. Viljele mieltäsi ylhäällä olevilla asioilla eikä pyri välttämään maallisten asioiden liiallista vaikutusta (Kol. 3: 2)*. Jokainen päivä tulee nähdä tilaisuutena luottaa Jumalaan täydellisemmin, rakastaa Häntä syvemmin ja palvella Häntä iloisemmin.

Miten opin parhaiten? Vastaus: Älä koskaan lopeta Raamatun tutkimista. Ota esimerkki vauvasta, joka kaipaa maitoa, jotta voit jatkaa hengellistä kasvua (1.Piet.2: 2)*.

Pidetään toiveikkaat näkymät elämään! Anna jumalisen ajattelun muokata asenteitasi. Kun luet, niin älä kiirehdi liikaa, vaan mieti samalla, mitä sanat tarkoittavat. Ja sovella niitä, jos mahdollista, suhteessa itseesi. Jumala tuntee sinut parhaiten, mutta seuraavaksi eniten tiedät itsestäsi juuri sinä itse. Ole iloinen, kiitollinen ja rukoileva (1.Tess.5: 16-18)*.

Vetääkö maailma puoleesi? Maailma tarjoaa tapoja, välittää sanoja ja luo mielikuvia onnellisesta elämästä. Älä anna niiden vetää sinua puoleensa. Sen sijaan täytä itsesi hengellisillä tarpeilla saadaksesi rohkaisua ja kasvua koko elämää varten (1.Tess.5: 11)*.

Kun vanhenet, niin nuorena pysyminen tapahtuu mielen kautta. Älä siis lopeta oppimista, nauramista ja Jumalan rakastamista kaikesta sydämestäsi.

 

*13 Vanhurskas viheriöitsee kuin palmupuu, hän kasvaa kuin Libanonin setri. 14 He ovat istutetut Herran huoneeseen, he viheriöitsevät meidän Jumalamme kartanoissa. 15 Vielä vanhuudessaan he tekevät hedelmää, ovat mehevät ja vihannat 16 ja julistavat, että Herra on vanhurskas, hän, minun kallioni, ja ettei hänessä vääryyttä ole. (Psalmi 92:13-16)

 

*2 Ruokkikaa itseänne sillä, mikä on ylhäällä, eikä sillä, mitä on maassa! (Kol.3:2 aramea)


* 2 Ja olkaa kuin imeväiset vauvat, ja tavoitelkaa sitä puhdasta ja hengellistä sanaa kuin maitoa, että te siinä kasvaisitte elämää varten. (1.Piet.2:2 aramea)


*16 Olkaa koko ajan iloisia. 17 Ja rukoilkaa ilman taukoja. 18 Ja olkaa kiittämässä kaikissa asioissa, sillä tämä on teille Jumalan tahto Jeshuassa, Messiaassa. (1.Tess.5:16-18 aramea)


*11 Tämän tähden, lohduttakaa toinen toistanne, ja rakentakaa toinen toistanne, kuten te olette tehneetkin. (1.Tess.5:11 aramea)0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu